Hizmetler

Sünnet- Circumcision

Topluma empoze edilmeye çalışıldığı gibi  çocuğun bebek çağında  sünnet  edilmesine karşıyım. Çünkü  bebeklerde pubık yağ dokusu fazla olduğu için genelde penis  boyu kısa  ve  gömülüdür  anneden gecen estrojenlerın etkısı geçince penis ortaya çıkmaya  ve noktürnal  tümesans ile uykuda   büyümeye  başlar. Erken  dönemdeki sünnette   glansın ortaya çıkması  için penis  şaftında esneme  kabiliyeti olan   penis şaftı derisi fazla kesilmektedir. Bu deri penisin esnemesi  için gerekli olup  yokluğunda  penis ereksiyonunda  dizginleme dediğimiz büyümeyi sınırlayıcı etki yapmaktadır. Erişkin dönemde penis küçüklüğüne  sebep olmaktadır.1960 lı  yıllarda Amerika da  yaşayan küçük popülasyonlu  Yahudi Gruplarında yapılan araştırmaların sonuçları çocuklarda psikolojik etki yaptığı  yönünde olup bunun Müslüman topluluklarda  karşılığı olduğunu sanmıyorum. Çünkü onlarda erkekliğe geçiş seromonisi ile çakıştığı için bu etki ortaya çıkıyor olabilir.

Müslüman toplumunda  sünnet çocuğun çevresi ile  yaşaması gereken onur verici bir olay olup düğün coşkusu ile  kutlanır. Bu coşkuyu yaşamadan; bebeklikte  sünnet olanlar ise  çocukluk döneminde  arkadaşları arasında  eksiklik duygusu ile  bilinç altında yoksunluk hissederek yaşamı boyunca övüneceği bir anısı olmadan büyümektedir.
Bu durum ilkokul 6-8 yaş veya  daha büyük yaşta sünnet  olmuş babalara sorularak teyit edilebilir. Çünkü penis  boylarından memnun erken boşalmada  pek sorun olmayan cinsel ilşkide sorunu olmadığını belirtirler.Bu durum anneler tarafından da teyit edilir.

Özet olarak tıbbi  gereklilik olmadığı  sürece benim için uygun sünnet  zamanı ilkokul 1-2 sınıf  dönemidir. Çocuk  dediğinizi anlar olacağın bilicinde ve toplumsal  gereklilik olduğunu bilen bir  yapıdadır. Penis boyu ve damarları  daha büyük ve  dikiş atılması ,şekil  verilmesi  daha uygundur.

Yorumlarınız bizim için değerlidir !