Hizmetler

Kadın ve Erkeklerde İdrar Yapamama

Böbreklerden süzüle nidrar  üreter mesane dediğimiz idrar  kesesine iletilir. Mesanede  idrar toplanır ve atılması için üretra dediğimiz çıkış yoluna yollanır ancak yol tıkalı olabilir.

Burda ürethra darlığı  dediğimiz trafik kazası  düşme veya  travmalar sonucunda  yolda oluşan fibrotik sert bantlar neden olabilir. Bunun teşhisinde üroflowmetri rezidü -  kalan idrar miktarı ölçülmesi ilk yöntemdir. Obstruktif işeme paterninde  hastay sistourehtrokik incelem yapılarka  yoldaki etken varlığı tespit edilir  Gerekirse internal urethratomi dediğimiz ameliyat ile yol açılır. Bir süre sonra bu durum tekrarlayabilir. hastanın durumuna  göre işlem tekrarlanır  veya   dar  segment  çıkarılarak ağızdan alınan  mukuza  parçası ile  tüp yol yapılarak şifa aranır.

Kadın hastalarda sarkmaya  veya menopoza  bağlı mesane çıkım obstruksiyonları oluşabilir  ve  ameliyat ile yol  açılır  veya alfa bloker  tedavisi yapılabilir.

Bazen nörolojik  hastalıklarda Gulien Barre gibi viral  hastalıklardan sonra ve felçli hastalarda oluşan yapamama probleri olabilir. Bu durumlarda etken patoloji ye   göre  tedavi  yaklaşımları yapılıyor

Yorumlarınız bizim için değerlidir !