Hizmetler

Mikrocerrahi Varikoselektomi

Mikrocerrahi Varikoselektomi yöntemini inguinal ve supra inguinal yöntemi ile uyguluyorum. Subinguinal yöntemde inguinal kordondaki venlerin çok olması nedeniyle kaçırılan, görülmeyen ve bağlanmayan venler zamanla genişliyerek  varikoselin nüks / tekrar olmasına sebep olabilmektedir. Bunuda zaman göstermektedir.

İNGUİNAL KANALIN VÜCUDA GİRDİĞİ YERDE SPERMATİK KORD VE DAMARLAR NET BİR ŞEKLİDE İZLENEBİLMEKTE VE EKARTE EDİLEBİLMEKTEDİR.

VARİKOSELİN TEMEL ETYOPATOGENEZİNDE YER ALAN RENAL VENİN KAN AKIMININ TESTİSLERE GERİ KAÇMASI PRENSİBİ İLE SADECE  BU  BÖLGEDEKİ VENÖZ YAPILARIN BAĞLANMASI  AMELİYATTAKİ TEMEL TEDAVİ PRENSİBİDİR.

Bu  bölgeden yapılan ameliyatta  damar sayısı azalmış ve birleşimler sonucu daha büyük ve net izlenebilmektedir. Lenf damarları  ve arter çevresine yapışık  mini kılcal  damarların  ve  venöz damarları  besleyen kendi venöz mikro damarlarının kolayca bağlanabilmesi nedeniyle  nüks ve tekrarlama şansı azalmaktadır, ameliyatın başarısı artmaktadır.

Yıllar sonra tekrar çocuk  sahibi olmak  için müracaat eden hastalarımın kontrol skrotal doppler ultrasonografilerinde  hiç nüks olduğunu görmedim.

28 yıllık Üroloji / Bevliye Doktorluğum ve 10  yıllık askeri uroloji doktorluğum  sırasında belkide binlerce varikosel ameliyat tecrübesi yaşadım.

Yorumlarınız bizim için değerlidir !