Haberler

Antiasit Mide İlaçları ve İnfeksiyonlar

Mide Ülseri tedavisinde çığır açan antiasitlerle başlayıp proton inhibitörlerine kadar uzanan ürün spekturumları ilaç olarak nitelendirilmektedir. Heineman göre bir ürüne ilaç dememiz için o ürünün sağlam bünyelere verildiğinde ö kişileri hasta etmesi gerekir.Oysa bu ürünleri sağlam kişiler kullansa bile bir sorun olmuyor gözüküyor. Yani sağlam kişileri rahatsız etmediğinden ilaç sayılmamaları gerekiyor.

Kişiler bu ürünleri hergünn ya miğdem ağrırsa,reflü olursa, yanma olursa diye rutin ullamaktadır. Tedavi olmamakta sadece şikayetleri hafifletmekte veya azaltmaktadır. Hastalar yıllardır bu ürünleri reçete ettirmekte ve kullanmaktadır.

Bu ürünlerin kullanımından itibaren onlarca yeni hastalık tıp literetürüne eklendi. Bunlar çeşit çeşit romatizmal hastalıklarından Alzeimera Multiple Skleroza kadar uzanmaktadır. B

Temel nokta insan biyolojisinde, mide asidi dışardan giren bakteri virus mantar vb parazitler dahil mikrobik canlıları ağızdan girdikten sonra midede öldürerek barsaklardan vücuda girmesini durdurmaktadır. Biz bu antiasit ve proton inhibitörleri ile mideyi asitten  bazik-alkali hale geçmesine sebep olmaktadır. Bu durumda her türlüvirüs bakteri mantar vücudumuza kolayca girmektedir.

Dolayısı ile mide hapı kullananlarda bu hastalıkların viral salgınların etkenlerinin daha kolay vücuda girerek barsağa ulaştığı  ve korona virusun ishal bulgularını yapıyor olabilir.ve payer plaklarından vücuda girebiliyor olabilir. Buda corona virusun oral yolla sindirim sisteminden bulaşmasına sebep olabilir.7

Bu durumda yapılması gereken yine kadim bilgiler ışığında fitoterapik olarak mide tedavisinde SIĞLA YAĞI ( sadece yurdumuzda yetişen sığla ağacından elde ediliyor) kullanılarak midenin gerçek tedavisini yapılması ve anti asit kullanılmamasıdır. Bu disbiozis ve mikrobiata bozukluğunun tedavisi ve GAPS diyeti yapılarak alzeimer  dahil birçok immun hastalığın tedavisinin günümüzde yapıldığı artık aşikardır. 

Coronavirusun kontamine yiyecek içecekler vücuda girişinin önlenmesinde mide

pH DEĞERİNİN ASİT OLARAK SAĞLANMASI BİR MİKROBİYOLOG OLARAK BENİM MANTIK KURALLARIM İÇİNDE ÖNLENEBİLİR.

SIĞLA YAĞI KULLANIMI: Bir hafta sabahları aç karnına yarım çay kaşığı yutulacak sonra 2 hafta çeyrek çay kaşığı olarak aç karnına yutulacak. Marmaris yöresi geleneksel kullanım yöntemidir.

Bunun  yanında kudret narı, propolis, polen, arı sütü karışımı kullanılarak mukozal yapıların rejenerasyonu sağlanabiliyor.