Haberler

OZON TEDAVİSİ

Ozon (O3), üç oksijen atomundan oluşan güçlü bir oksijen formudur. Ozon hem doğal hem de insan yapımı bir gazdır. Ozon, doğada hem yıldırım hem de güneşten gelen ultraviyole radyasyonun moleküler oksijen (O2) ile etkileşimi ile doğal olarak oluşur. Dünya yüzeyinin yaklaşık 6-30 mil yukarısında uzanan ozon tabakası, bize yüzey seviyesinde ulaşan zararlı UV radyasyon miktarını azaltır.

Ozon tedavisi tıpta 1. Dünya Savaşı'ndan beri kullanılmaktadır, ancak onu ana akım haline getirmek için yeterli araştırmaya sahip değildir. Ozon, doğal olarak oluşan en güçlü oksidandır. Ozon tedavisi üzerine yapılan araştırmadan, bağışıklık sistemini modüle etmede, dolaşımı arttırmada, bakteri ve virüsleri yok etmede ve vücut tarafından oksijen dağıtımını artırmada etkili bir araç olduğu bulunmuştur.

Tıbbi ozon, bakteri, virüs, mantar, maya ve protozoa dahil mikroorganizmaları dezenfekte eder ve yok eder.

Patojenlerin önden istilasına veya enfeksiyonuna en duyarlı olan hücreler, aynı zamanda oksidasyona en açık olan hücrelerdir. Ozon tedavisinin kullanılmasıyla ozon, hücre büyümesini bozarak hücre büyümesini yok eder, böylece patojeni ortadan kaldırır.

Araştırma, ozonun terapötik kullanımına rağmen aşağıdaki koşullarda umut verici sonuçlar göstermiştir:

  • Enfekte yaralar ve hızlandırılmış yara iyileşmesi
  • Viral Enfeksiyonlar ve Hastalıklar
  • Bakteriyel Enfeksiyonlar ve Hastalıklar
  • Diyabetik ayak
  • SARS
  • AIDS
  • Dolaşım Bozuklukları
  • Solunum Bozuklukları
  • Makula Dejenerasyonu
  • Artrit
  • Kanser

Antibakteriyel ve Antifungal 

Ozonun antibakteriyel ve antifungal özellikleri onu enfeksiyonların ve yaraların tedavisi için iyi bir seçim haline getirir. Ozon, içindeki lipitleri oksitlemek ve yok etmek için bakteri ve mantarların hücre duvarlarının içine girer. Aslında, ozonun tedavi edilmesi çok zor olan biyofilmleri yok ettiği de kanıtlanmıştır. Bu, ozonun, biyofilmin mevcut olduğu dirençli mikrobiyal enfeksiyona karşı antibiyotiklerin başarısız olduğu durumlarda yararlı bir tedavi olabileceği anlamına gelir.

Artırılmış Bağışıklık Tepkisi

Ozon, güçlü bir bağışıklık sistemi modülatörüdür - yani bağışıklık sistemi aşırı hızda olduğunda (otoimmün hastalıklarda olduğu gibi) onu sakinleştirir ve bağışıklık sistemi yetersiz aktif olduğunda, kanser ve kronik enfeksiyonlarda olduğu gibi onu uyarır. 

Antioksidan

Ozon, antioksidan üretimini, C vitamini dahil, bildiğimiz diğer tüm tedavilerden daha fazla artırır. Ozon, antioksidanların endojen üretimini (vücuttan kaynaklanan üretim) artırarak çalışır.

Artan Oksijen Verimliliği

Ozon, şeker hastaları için çok iyi sonuçlara sahip olan oksijen alımını arttırır.

Geliştirilmiş Dolaşım

Ozon dolaşımı iyileştirir ve kılcal damarlara daha fazla oksijenin ulaşmasını sağlar; bu nedenle hücrelere daha fazla oksijen sağlar. Kronik iltihabı olanlar zayıf dolaşım eğilimindedir.

Ozon Güvenliği Önlemleri

Ozon tehlikeli olabilirken, doğru uygulandığında birçok iyileştirici faydası vardır. Terapötik ozon gazı dozajı, aşağıdaki yollardan herhangi biri uygulanabilir:

Oto-Hemotransfüzyon : Kan vücuttan alınır, ozon gazı ile karıştırılır ve ardından vücuda yeniden verilir.

Enjeksiyon : Damar içi veya kas içi enjeksiyonlar.

Dahili olarak : Ozon tıbbi bir içecek olarak suda çözülür.

Rektal İnsüflasyon Rektum yoluyla uygulanan ozon gazı.

Topikal olarak : Ozon gazı, kapalı bir torba veya özel bir tıbbi bölme aracılığıyla doğrudan cilde uygulanabilir.